DutchEnglish
  • No products in the cart.
  • No products in the cart.

Blog

The story of Duvha..

Wat begon als een droom om -als is het maar een klein- verschil te maken groeide uit tot een ambitieus avontuur.

Een avontuur wat allemaal begon in de achterstandswijken van Zuid-Afrika.

Be a creator

Deze week hebben we weer een te gek Duvha trucje! Je kan hem helaas niet in de wedstrijd gebruiken, maar gaaf is hij wel!

Doe eens gek

De moeilijkheid van het Duvha trucje zit hem vooral in het juiste balanspunt vinden. Doordat je met je grip sleept heb je een minder groot oppervlak. Je zult dus moeten spelen met de hoeveelheid kracht je geeft en de positie van de bal op je stick anders rolt de bal over je stick.

Als je de bovenste stap onder de knie hebt dan kunnen we naar het volgende item: spin toevoegen. De spin die je meebrengt aan de bal is erg belangrijk.

Hoe voeg je spin toe aan de bal?

Voeg spin aan de bal toe door je stick te ‘slicen’. Dit doe je door je stick op het laatste moment snel weg te trekken. De bal heeft dan al genoeg snelheid meegekregen.

Door het wegtrekken van de stick genereer je een spin. Dit vergt veel oefening. Dit maakt het extra gaaf als het lukt!;)

Kijk goed naar de uitvoering in het onderstaande Duvha trucje! Volg de stappen en laat hem aan je vrienden zien!:)

Succes!

Duvha Hockey

Hoe je iedereen te kijk zet:

Deze week is het thema ‘flair’. Met dit trucje zet je letterlijk iedereen te kijk! Het publiek gaat los, medespelers kijken je met grote ogen aan en je tegenstander durft nooit meer een hockeystick aan te raken.

‘Practice makes perfect’

Dit trucje heb je waarschijnlijk niet zomaar onder de knie. Oefenen net zolang totdat je elke beweging perfect kan uitoefenen. Alleen dan trapt je tegenstander er in.

‘The Key’ zit hem in je lichaamstaal. Door voordat je de bal omhoog gooit uitstapt naar rechts lijkt het alsof je over de forehand van je tegenstander gaat. Die beweging mag je gerust overdrijven! Je tegenstander hapt dan alleen maar sneller.

Als je tegenstander hapt, dan sla je toe! ‘Scoop’ de bal met je backhand over je tegenstander, draai om hem heen en versnel door!

Een ding kan ik je verzekeren, je tegenstander heeft waarschijnlijk even tijd nodig om bij te komen op de bank.. 😉

Veel succes!

Tim Blokpoel – Duvha Hockey

He topper, welkom bij het Duvha trucje van de week!

Elke week vind je hier op de blog van Duvha Hockey een trucje waar de monden op van gaan staan! Bekijk, geniet en oefen het trucje zoveel als je kan om je teamgenoten en het publiek verstelt te laten staan!

Word jij de nieuwe smaakmaker in je team?

Voor deze week bij het Duvha trucje van de week gaat het allemaal om handelingssnelheid. De moeilijkheid zit hem vooral in de laatste paar balcontacten.

TIP: Oefen de beweging eerste zonder bal en stick! Als het je lukt zorg dan  vooral dat je de stick zo snel mogelijk weer tussen je benen vandaan haalt zodat je gelijk door kan versnellen!

Lukt het Duvha trucje je in de wedstrijd? Deel het en ik kom je persoonlijk feliciteren met een gratis Cola 😉

Veel succes!

Tim Blokpoel

Het verhaal van Duvha

Mijn naam is Tim Blokpoel, 19 jaar. Ik heb in mijn jeugd met veel plezier gehockeyd op het hoogste niveau van Nederland. In de zomer van 2017 heb ik twee maanden rondgereisd door Afrika.

Tijdens deze onvergetelijke reis heb ik gehockeyd en gecoacht in zowel de scholen als de achterstandswijken van Johannesburg en Kaapstad in Zuid-Afrika samen met coaches en trainers die ik heb ontmoet.

Hockeyen in de achterstandswijken heeft bij mij de grootste indruk achtergelaten. De kinderen in de achterstandswijken hebben geen geld om naar school te gaan, laat staan om te sporten.

Ze groeien op in een moeilijke leefomgeving waar geweld en misbruik aan de orde van de dag zijn. Desalniettemin heb ik nog nooit kinderen met zoveel passie, plezier en geluk hockey zien spelen.

Door gezamenlijk te hockeyen is een mogelijkheid ontstaan voor de kinderen om zich te onttrekken aan de moeilijke leefomstandigheden in de achterstandswijken.

Nog belangrijker is dat er een omgeving is gecreëerd waar deze talentvolle jongens en meisjes weer kunnen spelen als kind! Deze onvergetelijke ervaringen waren voor mij de drive om iets te doen.

Duvha Hockey is geboren. De bewust gekozen naam Duvha betekent de zon in de Afrikaanse volkstaal Venda. De zon staat symbool voor blijdschap en ontwikkeling, twee factoren die ik wil overbrengen aan alle hockeyers.

Duvha hockeysticks zijn kwalitatieve sticks met een ‘buy one, give one’ concept. Mijn droom is om hockeyers van de beste sticks te voorzien en in de achterstandswijken verschillende hockeyprojecten te starten!

Carpe diem,

Tim Blokpoel